BONDGENOTENLAAN IN LEUVEN AFGESLOTEN NA ONGEVAL TUSSEN FIETSER EN BUS, VROUW VAN 22 IN KRITIEKE TOESTAND NAAR ZIEKENHUIS GEBRACHT

In Leuven is de Bondgenotenlaan afgesloten na een ongeval tussen een fietser en een bus. Een vrouw van 22 raakte daarbij zwaargewond en is in kritieke toestand naar het UZ Gasthuisberg gebracht. Een verkeersdeskundige is ter plaatse. 

Iets voor 7 uur vanmorgen wilde een vrouw van 22 jaar een geparkeerde vrachtwagen voorbij fietsen, maar net op dat moment wil een bus van De Lijn hetzelfde manoeuvre maken. "Bij het voorbijrijden van de vrachtwagen zijn beiden met elkaar in aanrijding gekomen", zegt Mathieu Caudron van de politiezone Leuven.

"De fietser is daarbij ten val gekomen en is zwaargewond geraakt. Zij is in kritieke toestand naar het UZ Gasthuisberg overgebracht. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen."

De Bondgenotenlaan, één van de winkelstraten, in Leuven is daardoor afgesloten. "Dat kan nog wel een tijdje duren", aldus Caudron.

2023-02-04T09:41:35Z dg43tfdfdgfd