VIJF VERDACHTEN ALBANEES-BULGAARSE DRUGSBENDE ONDER AANHOUDINGSBEVEL GEPLAATST

Vijf verdachten die vrijdag werden opgepakt bij een gerechtelijke actie tegen een Albanees-Bulgaars drugsnetwerk, zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. Bij twaalf huiszoekingen in Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en Brussel werden vrijdag in totaal elf personen opgepakt. De zes overblijvende verdachten worden morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter, aldus nog het parket.

Het parket Halle-Vilvoorde opende eind 2021 op basis van gedecrypteerde SKY ECC-communicatie een dossier rond een criminele organisatie die zich bezighield met internationale drughandel. Na een doorgedreven onderzoek slaagde de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde erin om een Albanees-Bulgaarse bende in kaart te brengen die opereerde vanuit Meise. De bende maakte gebruik van voertuigen uitgerust met verborgen ruimtes om drugs komende uit Nederland, na opslag op verschillende locaties in België, te transporteren naar het Verenigd Koninkrijk.

Vrijdag konden de onderzoekers met de hulp van verschillende federale en lokale politiekorpsen twee internationale drugstransporten onderscheppen, in Aalst en in Ieper.

Er werden ook twaalf huiszoekingen uitgevoerd in Halle-Vilvoorde (Meise, Grimbergen, Diegem en Wezembeek-Oppem), Oost-Vlaanderen (Sint-Niklaas, Evergem en Aalst) en Brussel (Evere, Sint-Gillis, Oudergem, Sint-Pieters-Woluwe en Schaarbeek). Daarbij werden elf verdachten opgepakt en ook onder meer twaalf vuurwapens, veertig kilogram cocaïne, dertien kilogram heroïne, ongeveer 100.000 euro aan cashgeld, geldtelmachines en verschillende voertuigen, waaronder enkele trekkers en opleggers en lichte vrachtwagens, in beslag genomen.

2023-02-04T21:18:30Z dg43tfdfdgfd